joi, 27 februarie 2014

Biatlonul Tancurilor ediţia 2014

      Până astăzi (30 ianuarie 2014 n.a.), cincisprezece state au confirmat deja participarea lor la "Biatlonul Tancurilor 2014" și au raportat că vor concura cu tehnică rusească, pe tancuri T-72B (Т-72Б).
Departamentele militare din cinci state - Ucraina, Grecia, Republica Cehă, Italia și China - au declarat intenția de a participa la Campionatele Mondiale, "Panzer Biatlon 2014" pe tancurile lor, a declarat la 30 ianuarie șeful Instrucţiei pentru luptă al forțelor armate ale Federației Ruse, Ivan Buvaltsev. 

Campionatul Mondial "Tank Biatlon 2014" va avea loc în perioada 26.07-16.08.2014 în poligonul Alabino din regiunea Moscova.
Prima ediţie a acestei competiţii a avut loc în Rusia în 2013, stârnind un mare interes în străinătate şi având succes la public. Atunci au participat tanchişti din Rusia, Belarus, Armenia şi Kazahstan. După cum am arătat, anul acesta lista este mult mai lungă, pe lângă ţările deja enumerate, existând posibilitatea participării şi tanchiştilor din Suedia, Marea Britanie, Germania şi SUA, cu tancurile lor, bineînţeles.
Despre vizita americanilor a anunţat chiar preşedintele rus, Vladimir Putin, în timpul ultimei întâlniri avute cu studenţii de la Institutul de Inginerie şi fizică din Moscova.

Sportul inedit propune o abordare militarizată şi blindată a biatlonului, fiecare tanc având de îndeplinit numeroase misiuni şi de depăşit un parcurs cu obstacole, iar departajarea se face, în mare parte, la fel ca în sportul de iarnă, la poligon. 



Competiţia propriu-zisă constă din două etape: deplasare (cros) şi trageri. 
Crosul presupune parcurgerea unui traseu de mulţi kilometri cu diferite obstacole: vaduri, baraje, coline, poduri cu şanţuri etc. Traseul are porţiuni de viteză mare şi locuri pentru depăşire. Pentru conurile dărâmate sau abaterea de la traseu echipajul este penalizat.
În timpul tragerilor echipajele trebuie să nimerească ţintele în trei moduri:
- proiectile standard (trei proiectile plus unul de rezervă) – trei ţinte, care simulează vehicule blindate la o distanţă de 1,6 km, 1,7 k şi 1,8 km

- cu mitraliera antiaeriană de pe turelă (20 de cartuşe, 5 de rezervă) – ţinta simulează un elicopter la distanţa de 900 de metri
- un proiectil ghidat – ţinta simulează vehicule blindate la o distanţă de 2 km.


În cazul unei greşeli, echipajul trebuie să parcurgă o distanţă de penalizare de 500 de metri. În ce priveşte regulile tragerii se pare că ele trebuie să fie schimbate deoarece nici tancurile americane nici cele germane nu sunt înarmate cu proiectile ghidate.
În rest, aceste reguli sunt adecvate şi permit organizarea unei competiţii foarte spectaculoase. Poate că tocmai acest lucru este unul din obiectivele principale ale Biatlonului cu tancuri.

Competiţiile sunt mai bune decât războiul.

Material tradus, prelucrat şi adaptat de tROfi din mai multe surse, dintre care amintesc:
Ilia Kramnik
http://romanian.ruvr.ru/2014_01_25/Biatlon-cu-tancuri-Extinderea-formatului-6787/
http://vk.com/tvzvezda
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201401301738-5a0s.htm#
Aşadar, în timp ce state serioase şi chiar cele partenere NATO, îşi dezvoltă arma tancuri şi pun mare preţ pe instrucţia tanchiştilor, ajungând iată, la organizarea unui "Campionat Mondial al Tancurilor", noi, "fiind mai catolici decât Papa", opinăm, că arma tancuri, gata, a ajuns la final, cum s-ar zice "şi-a trăit traiul şi şi-a mâncat mălaiul", nerămânându-ne altceva de făcut, decât s-o desfiinţăm. Foarte uşor, găsim un bulibaşă căruia să i-o dăruim, la nunta fiicei sale, ca fier vechi, iar din arginţii agonisiţi în acest mod, să ne modernizăm armele noastre tradiţionale, cu care am făcut unitatea acestui stat şi ne-am câştigat independenţa şi suveranitatea.
Adică, furci, topoare, bâte, arcuri cu săgeţi, căruţe cu coviltir şi ce-om mai găsi prin şură!     tROfi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Oricine poate comenta.
Reamintesc totuşi ce a spus Socrate: Vorbeşte ca să te cunosc.